Zoeken naar vakantie

Object
Land
kies

Gebieden
kies
Selecteer het land
Steden
kies
Selecteer een gebied
Aankomst Vetrek
Accommodatie
kies
Voorwaarden
kies


Aantal personen
0
Prijs per persoon

Gebieden

<<<[ 1 ]23>>>

Istrië

Istrië is het grootste Kroatische schiereiland en de meest favoriete toeristische bestemming van Kroatië. Oppervlakte Istrië is voornamelijk bergachtig en de kust is met een groot aantal prachtige baaien.
Het strand is hier voornamelijk rots- en kiezelstranden, natuurlijke en kunstmatige. Liefhebbers van geschiedenis zullen zich hier niet vervelen, want er zijn heel veel oude steden met veel historische monumenten uit verschillende periodes.
Steden van Istrië zijn toeristische georiënteerd met een breed en geweldige aanbieding van diensten en attracties voor toeristen.
Er is een uitgebreid aanbod aan accommodaties, van hotelcomplexen en privé- accommodatie.
Naast de bekende steden zoals Pula, Rovinj, Porec en Umag zijn er nog een groot aantal kleinere steden die geschikt zijn voor een rustige vakantie als Fažana, Pjescana Uvala, Valbandon, Peroj, Premantura, Rabac, Medulin en anderen.
In tegenstelling tot Dalmatië, is het in Istrië een paar graden koeler in de hete zomer en dat is een uitzondering.

Open de kaart

Noord-Dalmatië

Noord-Dalmatië begint bij Karlobag en eindigt bij Rogoznica. Noordelijke deel van de kust tussen Karlobag en Novigrad aan zee is rotsachtig en onvruchtbaar. Is er bijna geen vegetatie. Hier is de stad Zadar de grootste stad in Noord-Dalmatië.
In tegenstelling, het zuidelijk deel van Noord-Dalmatië die zich uitstrekt van Novigrad aan Zee naar de stad Rogoznica is vlak en begroeid met vegetatie. Beroemde plaatsen en populaire toeristische bestemming zijn steden: Biograd, Vodice, Sibenik, Sukošan, Pakoštane, Tribunj, Sveti Filip i Jakov, Starigrad, Zaton. Noordelijke deel van Dalmatië zijn ook talrijke eilanden als Murter, Pasman, Ugljan, Olib, Vir, Dugi Otok, Ist, Molat, Silba, Prvić, Kornati, Kaprije, Krapanj en andere kleinere eilanden. Voor natuurliefhebbers, raden wij u een bezoek aan de nationale parken Krka, Paklenica en Kornati. De UNESCO is geregistreerd kathedraal van de stad Sibenik, dat rijk is aan culturele en historische monumenten.

Open de kaart

Midden Dalmatië

Midden Dalmatië begint bij Rogoznica en eindigt in het zuidoosten van de haven Ploce. Behoren tot het meest populaire toeristische gedeelte van de Adriatische kust met een rijk aanbod voor toeristen.
Het grootste vervoersknooppunt op dit gebied is de stad Split, die ongeveer 200.000 inwoners telt. Er is een internationale luchthaven.
Andere bekende steden zijn historische Trogir of heel mooi Omis.
Favoriete bestemming van toeristen is Makarska Rivièra, waar vinden we de zeer populaire steden als Makarska, Brela, Podgora, Baska Voda, Basko Polje, Promajna, Živogošće, Igrane, Drvenik en Brist.
Ook de eilanden Brac,Hvar en Korcula mogen we niet vergeten, prachtig voor toeristen.

Open de kaart

Zuid Dalmatië

Zuid Dalmatië staat bekend als het gebied tussen Split en Dubrovnik en het is een zeer bezochte toeristische regio van Kroatië.
Zuid Dalmatië bestaat uit een aantal verschillende gebieden, verschillende natuurlijke omstandigheden en hele Zuid Dalmatië is spectaculaire door natuurlijke schoonheid .
De meest bekende is de Dubrovnik Riviera en de tweede grootste schiereiland van Kroatië - Peljesac. De meest populaire en meest bekende resorts in de regio zijn onder andere Dubrovnik -de Parel van de Adriatische Zee,dan Korcula, Orebic - bekende zandstrand Trstenica, Viganj - beroemde surfen resort, Korcula - de geboorteplaats van de beroemde reiziger Marco Polo en vele andere resorts.
Excursies: stadje Ston - zout stadje, de historische stad Dubrovnik, Neretva Delta, Korcula of in de omgeving historische stad Mostar.

Open de kaart

Eiland Pag

Het eiland Pag is zeer langgerekt eiland in de lengte van 60 km, met een oppervlakte van 285 km2 en is gelegen in Noord-Dalmatië. Behoort tot de groep van Kvarner eilanden en heeft ongeveer 8.000 inwoners.
De grootste stad op het eiland is Pag. In Pag ontleden grote zoutpannen (Paske solani) met een oppervlakte van 3 km2 die wordt verkregen door verdamping van zeewater zout.
Op het eiland zijn veel druiven, groenten, fruit en olijven.
Andere populaire steden op het eiland Pag zijn Novalja en ook steden als Mandre, Stara Novalja, Potočnica.
Het eiland is een populaire toeristische bestemming, omdat het zeer groot is tot 85 km en op het eiland zijn fantastische kiezelstranden en ook zandstranden. Voor entertainment is Mandre het meest geschikt, met een breed aanbieding van avondprogramma's, zomerfestivals, disco's en nachtclubs.

Open de kaart
<<<[ 1 ]23>>>
Top
bestemmingen
Last
minute
Nieuwe
artikelen
Actieve
vakantie